Facebook väljendas nördimust andmete väärkasutamise pärast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

USA suhtlusvõrgustik Facebook väljendas teisipäevases avalduses nördimust andmete väärkasutamise pärast.

«Kogu ettevõte on sügavalt nördinud, et meid tüssati. Me oleme jõuliselt pühendunud oma kasutajate informatsiooni kaitsele ja astume mistahes samme, et seda tagada,» kirjutati teadaandes.

Avalduse kohaselt teeb kogu juhtkond eesotsas Mark Zuckerbergiga ööpäevaringselt tööd juhtunu kõigi faktide tuvastamiseks, et langetada otsus kohaste meetmete kohta ettevõtte edaspidisel tegevusel, sest nad mõistavad probleemi kogu tõsidust.

USA meedia väidetel varastas Donald Trumpi 2016. aasta kampaaniameeskonna poolt palgatud andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica 50 miljonilt Facebooki kasutaja profiililt andmeid, et luua tarkvara valijate valikute prognoosimiseks ja mõjutamiseks.

Cambridge Analytica peatas teisipäeval skandaaliga seoses tegevjuhi Alexander Nixi ametivolitused. Ettevõtte avalduse kohaselt kõrvaldatakse Nix ametist, kuni on läbi viidud põhjalik ja sõltumatu uurimine.

Euroopa Parlament on kutsunud Facebooki tegevjuhi Mark Zuckerbergi parlamenti esinema ja juhtunu tagamaid selgitama.

«Kutsusime Mark Zuckerbergi Euroopa Parlamenti,» ütles europarlamendi president Antonio Tajani Twitteris.

«Facebook peab 500 miljoni eurooplase esindajatele selgeks tegema, et nende isikuandmeid ei kasutata demokraatiaga manipuleerimiseks,» lisas ta.

Zuckerbergi kutsus tunnistusi andma ka Briti parlament.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles