Natsisärki kandnud Austria diplomaat kutsuti Iisraelist tagasi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särk, mida kandis Iisraelist tagasi kutsutud Austria diplomaat.
Särk, mida kandis Iisraelist tagasi kutsutud Austria diplomaat. Foto: Kuvatõmmis

Austria välisministeerium kutsus koju oma Iisraeli saatkonna atašee, sest too näitas end sotsiaalmeedias särgiga, millel oli natside tankidiviisi nimi.

Jürgen-Michael Kleppichi Facebooki-lehe pildil on mehel seljas roheline T-särk kirjadega «Stand your ground» ja «Frundsberg», kirjutas nädalaleht Falter.

GEORG VON FRUNDSBERG.
GEORG VON FRUNDSBERG. Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Scanpix

15. sajandi palgasõduri Georg von Frundsbergi nime kandis Teise maailmasõja ajal natside 10. SS-i soomusdiviis. Sellist särki saab osta «patriootlikke» rõivaid müüvast internetipoest Phalanx Europa.

Juhtum diplomaadiga on järjekordne piinlik seik detsembris paremtsentristliku Rahvaparteiga valitsuskoalitsiooni moodustanud parempäärmusliku Vabaduspartei (FPÖ) jaoks.

Kleppich, kes on ka Viini volikogu liige, on Falteri andmetel varem postitanud ka foto oma vanaisast, kellel on seljas natside munder. Välisminister Karin Kneissl andis käsu Kleppich otsekohe Viini kutsuda, et ajakirjandusse jõudnud süüdistusi saaks ametlikult uurima hakata.

Phalanx Europa poes müüdav Frundsbergi särk.
Phalanx Europa poes müüdav Frundsbergi särk. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles