Vene propagandat paljastav veebileht pahandas Hollandi poliitikuid (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi propagandalehele jõudnud Hollandi artiklid puudutasid Malaysian Airlinesi lennuki allatulistamist 2014. aasta suvel Ukraina kohal.
ELi propagandalehele jõudnud Hollandi artiklid puudutasid Malaysian Airlinesi lennuki allatulistamist 2014. aasta suvel Ukraina kohal. Foto: MAKSIM ZMEJEV / Reuters / Scanpix

Hollandi parlament tahab, et nende peaminister Mark Rutte nõuaks täna Brüsselis kolleegidega kohtudes ELi nimel Vene propagandaga võitleva veebilehe sulgemist.

Opositsiooniliste sotside saadiku Peter Kwinti ja Rutte liberaalist parteikaaslase Dilan Yesilgoz-Zegeriuse juhtimisel korraldatud parlamendialgatuses nõutakse, et valitsus laseks ELil kinni panna veebilehe EU vs. Disinformation (EL desinformatsiooni vastu – toim).

Hollandlaste protest sai alguse sellest, kui veebileht tõi kolme nende väljaande lood esile kui Kremli jutupunkte kordava propaganda: kuidas Ukraina on fašiste täis korrumpeerunud riik ja et lennuki MH17 allatulistamine pole Venemaa süü. Tähelepanu alla sattusid piirkondlik ajaleht De Gelderlander ning parempopulistlikud portaalid TPO ja GeenStijl.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles