EL üritab võtta Salisbury suhtes kindlamat hoiakut

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salisbury rünnaku uurimise seisust annab Briti peaminister Theresa May oma ELi kolleegidele ülevaate tänasel õhtusöögil.
Salisbury rünnaku uurimise seisust annab Briti peaminister Theresa May oma ELi kolleegidele ülevaate tänasel õhtusöögil. Foto: SIMON DAWSON / REUTERS / Scanpix

Tänasel õhtusöögil Brüsselisse ELi Ülemkogule tulnud kolleegidega annab Briti peaminister Theresa May ülevaate Salisbury keemiarünnaku uurimisest ning tõenäoliselt mõistetakse Venemaa selgesõnalisemalt hukka kui esmaspäevasel välisministrite kohtumisel.

Esmaspäeval Brüsselis kogunenud välisministrid aga piirdusid vaid sedastusega, et EL suhtub tõsiselt brittide väitesse, et selle eest vastutab Venemaa. Põhilise tekstilahjendajana on kohtumisruumist lekkinud infos mainitud Kreekat. Samuti olnud Venemaa suhtes mitte otseselt süüdistava hoiaku võtmise poolt näiteks Ungari ja Belgia.

Eilse eelinfo järgi püütakse täna ja homme Brüsselis toimuva ülemkogu lõppjäreldustes öelda, et EL võtab äärmiselt tõsiselt Ühendkuningriigi valitsuse hinnangut, et suure tõenäosusega vastutab Salisbury rünnaku eest Venemaa. Samuti lubab EL seista selles küsimuses kindlalt brittide selja taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles