Sarkozy: mind süüdistatakse Gaddafi avalduste põhjal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.
Endine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy. Foto: STEPHANE MAHE/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa endise presidendi Nicolas Sarkozy sõnul puuduvad tema vastu esitatud korruptsioonisüüdistusel füüsilised tõendid.

Sarkozyle esitati eile süüdistus korruptsioonis, sest väidetavalt võttis sai ta miljoneid eurosid Liibüa endiselt diktaatorilt Muammar Gaddafilt oma 2007. aasta valimiskampaania tarvis.

«Mind süüdistatakse ilma igasuguste füüsiliste tõenditeta avalduste pinnalt, mille tegid härra Gaddafi, tema poeg, vennapoeg, nõbu, pressiesindaja ja endine peaminister,» ütles Sarkozy kohtu avalduses, mille avaldas päevaleht Le Figaro.

«Olen elanud selle laimu põgus 2011. aasta 11. märtsist, mil Gaddafi süüdistuse esimest korda esitas,» lisas Sarkozy.

Sarkozyle on esitatud süüdistused korruptsioonis, ebaseaduslikus kampaaniarahastamises ja Liibüa riigi rahade varjamises.

Teisipäeva hommikul viisid politseinikud Sarkozy jõuga ülekuulamisele ning endine riigipea lahkus hoonest kesköö paiku. Seni oli Sarkozy keeldunud küsitlustele kutsumisele reageerimast.

Mõne nädala eest vahistati Londonis ekspresidendi endine kaastöötaja Alexandre Djouhri, kes vabastati hiljem kautsjoni vastu. 59-aastane Šveitsi resident Djouhri keeldus reageerimast kutsetele tulla ülekuulamisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles