Vallandatud FBI asedirektor juhtis juurdlust USA justiitsministri osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsminister Jeff Sessions ja endine FBI asejuht Andrew McCabe.
USA justiitsminister Jeff Sessions ja endine FBI asejuht Andrew McCabe. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS/Scanpix

Endine FBI asejuht Andrew McCabe juhtis juurdlust justiitsminister Jeff Sessionsi osas, kelle käsul McCabe`i vallandati.

McCabe juhtis riiklikku kriminaaljuurdlust selle osas, kas Sessions võis anda eelmisel aastal Kongressi kuulamisel eksitavaid ütlusi.

Sessions andis tunnistusi oma kontaktide kohta Vene ametnikega ning vastas paljudele küsimustele läbivalt, et ei mäleta.

Sessionsi vastused tekitasid kahtlusi varemgi, kuid tegu on esimese korraga, mil ilmnes, et justiitsministri osas on algatatud kriminaaljuurdlus.

Allikate teatel ei olnud Sessions McCabe`i vallandamise hetkel teadlik, et tema osas on juurdlus algatatud.

Sessionsi advokaat Chuck Cooper kinnitas, et justiitsminister ei ole valeütluste või erapoolikuse alusel uurimise all. FBI on kommentaaridest keeldunud.

Justiitsministriks saades tagandas Sessions end FBI juurdlusest Trumpi kampaaniameeskonna ja Vene sidemete osas 2016. aasta presidendivalimistel.

Trump on korduvalt selle osas pahameelt väljendanud, kuid Sessions on oma otsust kaitsnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles