Grybauskaitė: Leedu kaalub Vene diplomaatide väljasaatmist (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė.
Leedu president Dalia Grybauskaitė. Foto: Aleksei Vitvitski/Sputnik/Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles täna, et kaalub Suurbritannia palvel diplomaatidena Leedus viibivate Vene luuretöötajate riigist väljasaatmist.

«Võimalik on lai meetmetering, muuhulgas Leedu poolt tuvastatud luureohvitseride väljasaatmine, aga ka riikliku Magnitski seaduse laiendamine,» lausus Brüsselis Euroopa Liidu tippkohtumisel osalev Grybauskaitė

Soome peaminister Juha Sipilä ei ole veel otsustanud, kas täita Suurbritannia võimalik palve saata Salisbury närvimürgirünnaku vastusammuna Vene luurajaid riigist välja.

Ajalehe The Guardian andmetel kavatseb Briti peaminister Theresa May sellise palve täna Brüsselis Euroopa Liidu liidritele esitada.

Sipilä ütles STT-le, et vastumeetmed nõuavad tõsist kaalumist ja ta sooviks May enne ära kuulata, kui seisukoha võtab.

«Juhtunu on hukka mõistetud, selles valitseb selgus nii Soomes kui EL-is. Selles ebaselgust ei ole, aga selles, mida edasi teha, on eri riikides väga erinevad seisukohad,» ütles peaminister enne tippkohtumist.

Teadaolevalt suhtub uutesse vastumeetmetesse väga kriitiliselt näiteks Kreeka.

Briti peaminister kohtub enne Euroopa Ülemkogu eraldi Põhjamaade ja Baltimaade liidritega.

Suurbritannia on vastuseks endise Vene luuraja Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamisele saatnud välja 23 Vene diplomaati. Nende hulgas arvatakse olevat ka Venemaa heaks spioneerinud diplomaate.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles