Moskva: FSB ja CIA suhtlevad korrapäraselt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine CIA direktor ja nüüdne välisminister Mike Pompeo.
Endine CIA direktor ja nüüdne välisminister Mike Pompeo. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Venemaa julgeolekuteenistus (FSB) ja USA Luure Keskagentuur (CIA) peavad juhtkonna tasemel korrapäraselt sidet, ütles Vene asevälisminister Oleg Sõromolotov.

«Seal käib üsna innukas suhtlus,» ütles Sõromolotov ajakirjanikele. Muuseas suhtles FSB direktor Aleksandr Bortnikov ka Mike Pompeoga - viimase ajani CIA juhi, nüüd aga USA välisministri kandidaadiga, täpsustas diplomaat.

Küsimus sidemetest tõusis seoses Ühendriikide tippametnike vahetumisega.

Küsimusele, kas kõne alla võib tulla koostöö elavdamine, sh terroritõrje alal, vastas Sõromolotov: «Otsustades selle järgi, kuidas Pompeo käitus CIA juhina - ta kohtus Bortnikoviga siin ja Bortnikov käis tema juures; siin käisid mitu korda tema asetäitjad.»

Ta meenutas, et kui Bortnikov korraldas oma ametkonnaga oktoobris Krasnodaris terroritõrjekonverentsi, tulid sinna nii USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) kui CIA kõrged juhid ja ka inimesed välisministeeriumist.

«Mulle näib, et Pompeo läheneb sellistele asjadele terve mõistusega,» sõnas Sõromolotov, kinnitades, et suhtlus on korrapärane.

Pompeo on praegu välisministri kandidaat ning tema ametissekinnitamisele senatis võib kuluda nädalaid.

Trump vallandas senise välisministri Rex Tillersoni 13. märtsil. Välisministri kohuseid täidab asevälisminister John Sullivan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles