Türgi presidenti solvanud lauljanna pandi vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zuhal Olcay
Zuhal Olcay Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Türgi lauljale ja näitlejale Zuhal Olcay mõisteti 10 kuu pikkune vangistus president Recep Tayyip Erdoğani solvamise eest, vahendab Hürriyet.

Artist kaevati kohtusse läinud aastal, sest ta olevat Erdoğani käežestiga solvanud. Prokurör nõudis talle nelja aasta pikkust vangistust.

Istanbuli prokuröri koostatud süüasjas seisab, et ühe isiku sõnul, kes politsei poole pöördus, olevat Olcay Istanbuli Kadıköy piirkonnas 2016. aasta 5. augustil peetud kontserdil presidendi vastu kasutanud solvavat žesti. Algatatud juurdluses vaatasi eksperdid läbi suure hulga kontserdist tehtud videosalvestisi ja läinud aastal esitati Olcayle süüdistus.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Foto: ADEM ALTAN/AFP

Olcayd süüdistati laulu « Boş Vermişim Dünyayı» («Ma lasin maailmast lahti») sõnade muutmises, et Erdoğani kritiseerida. Sellele lisanud Olcay ka käežesti.

Olcay ütles tunnistuses, et käežest oli mõeldud ühele publiku esireas viibinule, pärast seda kui isik tema suunas negatiivse kommentaari lendu lasi. Lauljanna lisas, et lisas laulu sõnadesse presidendi nime, sest see sobis sinna ja mingit tagamõtet sellel polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles