Vene kaitseministeerium: Putin avalikustas vaid osa uutest relvadest (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost kus on näha Venemaa uue mandritevahelise tuumaraketi starti. Vladimir Putin tutvustas uut sõjatehnikat oma aastakõnes 1. märtsil.
Kaader videost kus on näha Venemaa uue mandritevahelise tuumaraketi starti. Vladimir Putin tutvustas uut sõjatehnikat oma aastakõnes 1. märtsil. Foto: AP/Scanpix

Venemaal on uusi relvasüsteeme, millest muu maailm polegi veel kuulnud, teatas Venemaa asekaitseminister Juri Borissov.

«Ka meie ei seisa paigal. Ülemjuhataja pole informeerinud kõigest, mis meil arsenalis on,» ütles Borissov telejaamale Rossija-1.

Uutest relvadest teatas hiljuti Venemaa president Vladimir Putin, kui ta esines kõnega Föderaalkogule.

«See on hoiatus maailmale, et tänapäeva tingimustes pole võimalik saavutada ühepoolset ülekaalu ning domineerida sellises ohtlikus valdkonnas nagu relvastus. Alati töötatakse mingite uute väljakutsete vastu välja mingid vastuväljakutsed,» ütles Borissov.

Putin ütles 1. märtsil oma sõnavõtus muu hulgas, et Venemaal algas uue ballistilise raketi Sarmat katsetuste aktiivne faas. Samuti teatas Putin hüperhelirelvade ning allvee-tuumadrooni loomisest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles