Kiievi kohtult taotletakse Savtšenko vahi alla jätmist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadia Savtšenko.
Nadia Savtšenko. Foto: VADIM KUDINOV/SIPA/SCANPIX

Kiievi Ševtšenko rajooni kohtusse esitati taotlus parlamendiliikme Nadia Savtšenko vahi alla jätmiseks.

«Ševtšenko rajooni kohtusse saabus taotlus valida Savtšenkole tõkendmeede,» edastas kohus Facebookis.

Endine sõjaväelendur Savtšenko peeti kinni pärast seda, kui ülemraada tühistas peaprokurör Juri Lutsenko palvel 291 poolthäälega tema saadikupuutumatuse ning andis nõusoleku tema kinnipidamiseks ja vahi alla võtmiseks.

Lutsenko väitel püüdis Savtšenko mestis Ida-Ukraina separatistidega läbi viia terroristlikku riigipööret Ukraina vaenlaste huvides. Prokurör esitas ülemraadas Savtšenko vestluse salvestuse, milles too rääkis idast relvade smugeldamisest.

Savtšenko ütles parlamendis, et teadis pealtkuulamisest ja jutt rünnakutest oli sürrealistlik poliitiline provokatsioon naeruvääristamaks valitsust, mis ei ole ukrainlaste lootusi õigustanud.

Lutsenko ütles aga, et Savtšenko kavandas ulatuslikku terroriakti otse keset Ukraina pealinna. Prokuröri väitel lõi ta selleks kampa Ida-Ukraina separatistidega, et saada rünnakuks vajalikke relvi.

Kavandatud rünnak toonuks kaasa verejõed ja vallandanuks Kiievi kesklinnas kaose, väitis Lutsenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles