Prantsusmaa pantvangikriisi lahendas kangelaslik sandarm (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväekopter maalilise Trèbes'i väikelinna kohal, kus eile rullus lahti islamiäärmuslase korraldatud pantvangikriis.
Sõjaväekopter maalilise Trèbes'i väikelinna kohal, kus eile rullus lahti islamiäärmuslase korraldatud pantvangikriis. Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/Scanpix

Eile Prantsusmaa edelaosas auto ärandanud, ostukeskuses pantvange võtnud ja kolm inimest tapnud ISISe toetaja leidis oma otsa politsei erioperatsiooni käigus, mille kangelaseks tõusis kolm tundi pantvangikriisi vahendanud sandarm.

Üle kolme tunni kestnud pantvangikriisi tõi murdepunkti 45-aastane sandarm, kes pakkus end vahetuseks viimase pantvangi vastu. Ründaja nõustus ja vahetas naise korrakaitsja vastu.

Sandarm sai rünnakus raskelt haavata, kuid ribi tabanud kuul möödus napilt elutähtsatest organitest ja korrakaitsja vigastused ei ole eluohtlikud. Lisaks talle sai viga veel üks korrakaitsja. Siseminister Gérard Collomb avaldas kolm tundi pantvangikriisi keskel viibinud kolonelleitnandile kangelaslikkuse eest austust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles