Süüria meedia: Harasta linn Ida-Ghoutas on mässulistest tühjendatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harasta linna laupäeval tabanud õhurünnak.
Harasta linna laupäeval tabanud õhurünnak. Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP

Süüria riigitelevisioon teatas reedel, et Ida-Ghouta enklaavis asuv Harasta linn on mässulistest "tühjendatud".

Riigitelevisioon "teatas võitlejate ja nende perekondade Harastast evakueerimise lõpuleviimisest".

"Harasta on terroristidest tühjendatud," kuulutas televisioon mässulistele viidates.

Harastat kontrollinud rühmituse Ahrar al-Sham võitlejad ja nende pereliikmed evakueeriti Süüria loodeossa Idlibi provintsi, mis on ainus veel suuresti mässuliste ja pühasõdalaste kontrolli all olev Süüria provints.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et Harasta ülevõtmise järel on režiimivägede käes üle 90 protsendi 2012. aastal mässulistele kaotatud Ida-Ghoutast.

Riigimeedia teatas reedel ka teisest kokkuleppest mässuliste evakueerimiseks Ida-Ghouta sektorist, mis on veel president Bashar al-Assadi vastaste käes.

Lepe näeb ette ligi 7000 inimese, võitlejate ja nende pereliikmete üleviimise Damaskuse lähedal asuva enklaavi lõunaosas paiknevast sektorist, mis on islamistliku rühmituse Faylaq al-Rahman valduses. Sektor hõlmab Zamalka, Arbini ja Ain Tarma linnu ja evakueerimine algab laupäeva hommikul.

Kõnelused käivad mässuliste evakueerimise üle ka kolmandast ehk viimasest järelejäänud Ida-Ghouta sektorist, mis on veel nende käes. Ida-Ghouta suurimat linna Doumat ümbritsevat sektorit kontrollib rühmitus Jaish al-Islam.

Süüria valitsusväed alustasid pealetungi Ida-Ghouta tagasivallutamiseks 18. veebruaril ja sellest ajast alates on enklaavis surma saanud üle 1500 tsiviilisiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles