Iisraeli teismeline sai Auschwitzis urineerimise eest karistada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auschwitzi surmalaager.
Auschwitzi surmalaager. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Iisraeli teismelisele määrati rahatrahv Auschwitz-Birkenau koonduslaagri muuseumis urineerimise eest, vahendab Independent.

Tunnistajate sõnul nägid nad 19-aastast noormeest end endise surmalaagri krematooriumi lähedal kergendamas ja teatasid sellest muuseumi valvuritele, kes politsei kutsusid.

Poola seaduste kohaselt võib sellise teo eest karistada rahatrahvi või koguni vangistusega. Kaasõpilastega ekskursioonil osalenud poiss peeti politsei poolt kinni ja teda küsitleti mitu tundi. Noormees vabandas ja nõustus vabatahtlikult tasuma umbes 1700 euro suuruse trahvi.

Auschwitzi muuseum teatas, et tegu oli kahetsusväärse juhtumiga. Tegu polnud aga viimase vastuolulise juhtumiga, mis ajaloolises paigas hiljuti aset leidnud. Jaanuaris protesteerisid 12 aktivisti muuseumi juures sõja vastu ning tapsid seal lamba.

Kohus leidis nad süüdi mälestuse rüvetamises ja mõistis kaks aktivisti rohkem kui aastaks vangi. Ülejäänud said karistuseks rahatrahvi.

Auschwitzi surmalaagris suri natside poolt kokku tapetud kuuest miljonist juudist 1,1 miljonit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles