Macron on Türgi tegevuse pärast mures

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi poolt toetatud Süüria mässulised.
Türgi poolt toetatud Süüria mässulised. Foto: NAZEER AL-KHATIB/AFP/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron väljendas muret Türgi sõjalise operatsiooni üle Süürias Afrinis ja rõhutas telefonivestluses oma Türgi kolleegi Recep Tayyip Erdoğaniga vajadust tagada humanitaarabi lubamine konfliktipiirkonda.

Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: HAMILTON-POOL/SIPA/Scanpix

Macroni kantselei teatas täna, et kahe liidri telefonivestlus leidis aset eile. Macron rõhutas samas kahe riigi partnerluse strateegilist tähtsust, eriti võitluses terrorismi vastu ja kõikides teistes regionaalkriisides.

Tähtis on pöörata tähelepanu ka Türgi julgeolekuhuvidele, kes on meie liitlane NATO-s, sõnas Prantsuse president. Macron kordas Prantsusmaa väga selget muret seoses Türgi sõjalise operatsiooniga Süüria kurdivõitlejate vastu Afrinis.

Ta märkis, et peamine prioriteet tuleb anda võitlusele äärmusrühmituse Islamiriik vastu, mis on Prantsusmaa jaoks riikliku julgeoleku küsimus. Türgi allikate teatel oli Erdoğan öelnud telefonivestluses Macronile, et ta on häiritud «alusetutest kommentaaridest» Türgi operatsiooni kohta Afrinis.

Erdoğan kinnitas Macronile, et sõjalise operatsiooni eesmärk Süürias on tema sõnul olnud tõrjuda ohud Türgi riiklikule julgeolekule ja tagada regioonis rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles