Kümned tuhanded demonstrandid trotsivad Madridis võimude keeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Madridi demonstrandid katsid eile oma suu «vaikivaks protestiks» kleeplindiga.
Paljud Madridi demonstrandid katsid eile oma suu «vaikivaks protestiks» kleeplindiga. Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded Hispaania kõrge töötuse pärast vihased demonstrandid eiravad võimude otsust täna ja homme poliitilised rahvakogunemised keelata ja keelduvad lahkumast oma telklaagrist Madridi peaväljakul.

Valitsuse majanduspoliitika ja poliitikute ükskõiksuse vastu meelt avaldavad noored hõivasid Puerta del Soli möödunud pühapäeval. Hispaania keskvalimiskomisjon käskis neil seoses homsete kohalike valimistega laiali minna, kuid keelu jõustudes täna kesköösel hakkasid meeleavaldajad juubeldama ning ka politsei ei astunud vahele, vahendas BBC.

Spontaanselt tekkinud protestiliikumine on vähem kui nädalaga levinud kümnetesse teistesse Hispaania linnadesse. Madridis on õhtuti Puerta del Soli ehk, nagu ütlevad demonstrandid ise, Madridi Tahriri väljakule kogunenud umbes 25 000 inimest. Sajad inimesed veedavad seal telkides ka öid.

Nad nõuavad töökohtade loomist, paremaid elamistingimusi, õiglasemat demokraatiat ja on vastu võimuloleva sotsialistliku valitsuse kokkuhoiumeetmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles