Boko Haram lubas viimase röövitud koolitüdruku vabastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami poolt röövitud koolitüdrukud.
Boko Harami poolt röövitud koolitüdrukud. Foto: PHILIP OJISUA/AFP/Scanpix

Nigeeria islamistid äärmusrühmitusest Boko Haram lubasid vabastada ka viimase koolitüdruku, kes rööviti eelmisel kuul Dapchi koolist, kinnitas politseiülem kindral Muhammed Abubakar.

Abubakar teatas, et tühistas kavandatud reisi Dapchisse eesmärgiga tüdruku vabastamist mitte häirida. Kindrali sõnul võib liiga suur julgeolekjõudude kohalolek vastavad jõupingutused nurjata.

Türuku isa Nathan Sharibu kinnitas uudisteagentuurile Associated Press, et kuulduste järgi on laps Dapchi poole teel. Nigeeria president Muhammadu Buhari lubas reedel, et ka viimane äärmusrühmituse käes pantvangis olev kristlasest koolitüdruk vabastatakse.

Äärmusrühmituse Boko Haram pühasõdalased, kes röövisid veebruaris Nigeeria kirdeosas Dapchist 110 koolitüdrukut, vabastasid kolmapäeval neist 104. Viis tüdrukut surid samal päeval, kui nad rööviti. Viimane tüdruk Leah Sharibu oli jätkuvalt rühmituse käes vangis põhjusel, et ta ei nõustunud islamiusku pöörama.

«Kinnitan, et ma olen pühendunud tema vabadusele nagu ma olin pühendunud tüdrukute vabastamisele, kui veel kõik 110 olid vangistuses,» ütles Buhari. «Me teeme kõik, mis meie võimuses, et tuua Leah turvaliselt tagasi,» sõnas president.

Tüdrukud toimetati lennukiga Borno osariigist pealinna Abujasse kolmapäeva öösel. Mitmed neist kandsid traditsioonilist islamirõivastust.

Koolitüdrukud vabastati Nigeeria valitsuse ja äärmusrühmituse vahel peetud läbirääkimiste tulemusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles