Läti aktivistid tahavad suvel Riias geiparaadi korraldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Pride eelmisel aastal Tallinnas.
Baltic Pride eelmisel aastal Tallinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Läti seksuaalvähemuste organisatsioon Mozaika tahab korraldada Riias 9. juunil geiparaadi Baltic Pride 2018, ütles Riia linnavolikogu pressiesindaja täna.

Linnavõimud pole veel ürituse korraldamise taotlust heaks kiitnud, lisas ta. Kolm tundi kestvast geiparaadist Riia kesklinnas võib plaani järgi osa võtta umbes 2000 inimest.

Baltic Pride on iga-aastane üritus, mis toimub ühes kolmest Balti riigist. Sel aastal on korraldamise kord Lätil.

Paraadi eesmärk on juhtida tähelepanu LGBT vähemuse inimõiguste olukorrale Lätis, Balti riikides ja Euroopa Liidus. Riias on alates 3. märtsist kuni 10. juunini planeeritud veel teisi üritusi, sealjuures rahvusvaheline konverents sõna- ja kogunemisvabaduse üle ja mitu kultuuriüritust.

Viimati toimus Baltic Pride Lätis 2015. aastal üleeuroopalise LGBT ürituse EuroPride 2015 raames. Toona kogunes paraadile umbes 5000 inimest ning EuroPride'i raames korraldati Lätis nädala aja jooksul 60 erinevat kultuuri- ja meelelahutusüritust.

Eelmisel aastal toimus Baltic Pride Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles