Video: Venemaal sai kaubanduskeskuse põlengus surma üle 50 inimese (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kaubandusekeskus.
Kemerovo kaubandusekeskus. Foto: spiegel/twitter

Venemaal Kemerovos sai pühapäeva õhtul kaubandus- ja meelelahutuskeskuses puhkenud tulekahjus surma vähemalt 53 inimest, ütlesid ametnikud.

«Kemerovo ostukeskuses vältava otsingu- ja päästeoperatsiooni käigus leiti veel 14 inimese surnukehad. See tähendab, et praegu on kinnitatud 53 inimese hukkumine,» ütles juurdluskomitee esindaja Svetlana Petrenko.

Üks kiirabiametnikust allikas ütles varem, et hukkunutest vähemalt 11 olid lapsed.

Päästeoperatsiooni peakorteri andmeil sai viga 48 inimest. Neist 12 on veel haiglas, ülejäänud 36 lasti koduravile.

Eriolukordade ministeeriumi juht Vladimir Putškov ütles varem, et tulekahju tõttu on kadunuks kuulutatud 16 inimest.

«Mõnedel andmetel on veel kadunud 41 last,» ütles kriisiolukordade keskuse asejuht Andreid Mamtšenkov. Mamtšenkovi sõnul puudub endiselt juurdepääs neljandal korrusel asuvale kinosaalile.

Hoonekompleksist evakueeriti üle 200 inimese. Tulekahju lõõmas üle tuhandel ruutmeetril, selle lokaliseerimisest teatati Eesti aja järgi kella 3 paiku esmaspäeval.

Pisut enne kella 7 vahendas Interfax, et leegid on kustutatud, kuid hoone veel suitseb. Päästeametnikust allika sõnul on kustutustööd kestnud üle 12 tunni.

Võimude hinnangul võis tulekahju puhkeda keskuse Talikirss kinos ning põlengu tõttu varises sisse kahe auditooriumi katus. Sotsiaalmeedias levivatel videotel võis näha, kuidas osa külastajaid keskuse akendest välja hüppavad.

Tulekahju puhkemise põhjus pole esialgu teada.

Politsei pidas ülekuulamiseks kinni neli inimest, kaasa arvatud keskust haldava firma juhi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles