Saudi Araabia pealinnas sai raketirünnakus surma inimene (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias juhtunust levinud videokaader.
Sotsiaalmeedias juhtunust levinud videokaader. Foto: twitter

Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadhis sai pühapäeva hilisõhtul raketirünnakus surma üks ja vigastada kaks inimest, kinnitasid võimuesindajad.

Varem oli riiklik meedia teatanud, et pealinna kohal tulistati alla ballistiline rakett. Hiljem täpsustati, et rakette oli kokku seitse.

Tunnistajad kirjeldasid tugevaid plahvatusi ja eredaid sähvatusi taevas. Raketid olid tõenäoliselt teele saatnud Jeemeni huthimässulised.

«Saudi Araabia õhukaitseväed peatasid esimese raketi Ar-Riyadhist kirde suunal. Kokku hävitati seitse kuningriiki tulistatud ballistilist raketti,» teatas riiklik uudistekanal Al-Akhbariya.

Alates novembrist on huthimässulised tulistanud mitu raketti Saudi Araabiasse, mis kõik on siiani alla lastud.

Ühendriikide kaitseminister James Mattis ütles neljapäeval Saudi kroonprintsile Mohammad bin Salmanile, et Saudi Araabia ja USA peavad tegema kiireloomulisi jõupingutusi Jeemeni sõja rahumeelseks lahendamiseks. Mattise sõnul on ÜRO uue Jeemeni eriesindaja ametissenimetamine võimalus kiirendada konflikti poliitilist lahendamist ja Saudi Araabia on osa lahendusest.

Iraani toetusega huthid hõivasid Jeemeni pealinna Sanaa 2014. aasta septembris ja vallutasid seejärel suure osa riigi põhja- ja keskosast. 2015. aasta märtsis sekkus Hadi valitsuse toetuseks konflikti Saudi Araabia juhitav sõjaline koalitsioon.

ÜRO hinnangul on koalitsiooni õhurünnakud, selle kehtestatud blokaad ja sõja venimajäämine tekitanud Araabia poolsaare riigis maailma suurima humanitaarkatastroofi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles