Egiptuse politsei teatas kuue islamisti tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandrias pärast laupäevast rünnakut.
Alexandrias pärast laupäevast rünnakut. Foto: Mohamed Khalil/AP

Egiptuse politsei teatas pühapäeval kuue islamisti tapmisest, keda kahtlustati Alexandrias julgeolekukonvoile korraldatud rünnakus osalemises.

Siseministeeriumi teatel kuulusid ründajad Behaira provintsis tegutsevasse islamistide rühmitusse Hasam. Islamivõitlejatega puhkes tulevahetus, mille käigus nad tapeti.

Alexandrias hukkus päev varem rünnakus julgeolekukonvoile vähemalt kaks ja sai kannatada neli politseinikku. Haavata sai ka üks tsiviilisik. Islamiäärmuslaste peamiseks sihtmärgiks olnud Alexandria julgeolekudirektoraadi ülem kindral Mostafa el-Nemr elas rünnaku üle.

Egiptuses kehtib eriolukord alates 2017. aasta aprillist, kui äärmusrühmitusega Islamiriik seotud kohalik rühmitus ründas palmipuudepühal kaht kopti kristlaste kirikut, tappes vähemalt 45 ja haavates 126 inimest.

Armee alustas Siinai poolsaarel 9. veebruaril suuroperatsiooni pärast seda, kui president Abdel Fattah al-Sisi andis neile pühasõdalaste purustamiseks aega kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles