Vene kaitseatašee sai kohvrite pakkimiseks nädala (7)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agressiivse värbajana tuntud Venemaa kaitseatašee Oleg Afanasjev (rohelises)vestleb Suurbritannia Tallinna saatkonna töötajaga.
Agressiivse värbajana tuntud Venemaa kaitseatašee Oleg Afanasjev (rohelises)vestleb Suurbritannia Tallinna saatkonna töötajaga. Foto: Vene saatkond Eestis

Vastavalt diplomaatilisele tavale ei nimetanud välisminister Sven Mikser eile kella 16 pressikonverentsile kogunenud ajakirjanikele polkovnik Oleg Afanasjevit, kelle Eesti vastuseks Salisbury keemiarünnaku eest riigist välja saadab. Küll aga tegi Mikser teatavaks kojusaadetava ametikoha.

«Täna pärastlõunal kutsusime välja Vene Föderatsiooni suursaadiku Tallinnas ja andsime talle üle noodi, millega tegime korralduse riigist lahkuda Vene saatkonna kaitseatašeel,» sõnas ta eile. See tähendab, et nädala jooksul peab asjad pakkima ja Eesti tolmu jalgelt pühkima polkovnik Oleg Afanasjev.

«Tegime seda seoses nimetatud Vene diplomaadi tegevusega, mis ei sobi kokku Viini konventsioonis kokku lepitud diplomaatilise tegevusega. See on ühtlasi osa Euroopa ühisest vastusest Venemaale,» jätkas Mikser.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles