Rootslaste arvates peaks kuningas troonilt taanduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf Foto: SCANPIX

Enamik rootslasi tahab, et kuningas Carl XVI Gustaf annaks lähima kümne aasta jooksul trooni üle kroonprintsess Victoriale, näitasid täna avaldatud küsitlustulemused.

Kuninga tagasiastumist pooldab ajalehes Expressen avaldatud küsitluse järgi 59 protsenti rootslastest ning vaid 29 protsenti arvab, et ta võiks võimule jääda surmani, vahendas AFP.

Eile interneti teel 620 inimese seas korraldatud küsitlusest ilmnes ka asjaolu, et Victoriat usaldab 73 protsenti vastanutest, kuid tema isa kohta ütles sama vaid 39 protsenti.

Kuningas sai aprillis 65-aastaseks ehk pensioniealiseks, kuid teatas, et tal pole mingeid plaane loovutada troon oma 33-aastasele tütrele.

Expresseni küsitlus, mis kinnitab ka varasemate arvamusuuringute tulemusi, korraldati paar päeva pärast seda, kui TV4 teatas, et on näinud salajasi fotosid Carl XVI Gustafist stripiklubis jälgimas kaht naist seksimas.

Väidetavalt üritas üks kuninga sõber palgata tuntud maffiategelast kümnete miljonite kroonide eest need kompromiteerivad fotod stripiklubi omanikult ära ostma, et need avalikkuse ette ei jõuaks. Tehing jäi aga ära.

Rootsi kuningakoda teatas täna, et nõuab TV4-lt kõnealuste fotode avalikustamist, sest vastasel juhul ei ole süüdistusel mingit alust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles