Reageerida lubas 14, õhtuks oli reageerinud 16 riiki

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi ühisaktsiooniga liitunud USA lõi eile eurooplased üle sellega, et teatas 60 Vene spioon-diplomaadi väljasaatmisest.
ELi ühisaktsiooniga liitunud USA lõi eile eurooplased üle sellega, et teatas 60 Vene spioon-diplomaadi väljasaatmisest. Foto: Evgenya Novozhenina / Sputnik / Scanpix

Eile Tallinna ja Bukaresti aja järgi kell 16, Berliini ja Pariisi aja järgi kell 15 ja Londoni aja järgi kell 14 hakkasid ELi riigid märku andma, et toetavad Vene keemiarünnaku ohvriks langenud britte ka tegudes, ning hakkasid teatama spioonina tegutsevate Moskva diplomaatide väljasaatmisest.

Kokkulepitult ühel ajal saabuma hakanud väljasaatmisteadetele lisaks esines ELi liidunõukogu president Donald Tusk samateemalise avaldusega.

«Otsese jätkuna möödunudnädalasele Euroopa Ülemkogu otsusele hakata reageerima ühiselt Venemaale, on juba täna otsustanud 14 liikmesriiki saata välja Vene diplomaate,» seisis Eesti aja järgi kell 16.33 välja saadetud Tuski kirjas. Ent 14ni tolleks hetkeks avalikustatud väljasaatmiste arv veel jõudnud polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles