Leedu keelas veel 44 Venemaa kodanikul riiki sisenemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu siseminister Eimutis Misiūnas.
Leedu siseminister Eimutis Misiūnas. Foto: Wikipedia

Leedu siseminister ja migratsiooniameti direktor allkirjastasid esmaspäeval määrused, mis keelavad veel 44 Venemaa kodanikul riiki sisenemise.

Siseminister Eimutis Misiūnas lisas 21 nime niinimetatud Magnitski nimekirja, suurendades selles mustas nimistus olevate isikute arvu 70-ni.

Migratsiooniameti direktor Evelina Gudzinskaite aga kinnitas BNS-ile, et veel 23 isikul keelatakse alates esmaspäevast sisenemine Leetu seoses ohuga riiklikule julgeolekule.

"Määrus on allkirjastatud. Veel 21 perekonnanime on lisatud. Nimekiri on saanud õigusliku jõu," ütles Misiūnas BNS-ile.

Minister ütles, et musta nimekirja lisatud isikute nimesid välisministeeriumi soovitusel ei avalikustata.

Leedu avaldas jaanuaris Magnitski nimekirja 49 Vene kodanikust, kellel keelatakse inimõigusrikkumiste ja rahapesu tõttu Leetu sisenemine. Nende venemaalaste nimed avalikustati.

Leedu välisminister Linas Linkevičius teatas varem esmaspäeval, et Leedu otsustas saata välja kolm Vene diplomaati, lisada 21 inimest Magnitski nimekirja ja soovitada migratsiooniametil keelata veel 23 isikul Leetu tulemine seoses ohuga riiklikule julgeolekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles