Video: Kemerovo põlengu järel lahvatanud meeleavaldusi saadeti taltsutama eriüksuslased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad kogunesid Kemerovos Sovetovi väljakule, et nõuda oblasti kuberneri tagasiastumist.
Meeleavaldajad kogunesid Kemerovos Sovetovi väljakule, et nõuda oblasti kuberneri tagasiastumist. Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik / Reuters

Vene jõuametkonnad suurendavad eriüksuslaste hulka Kemerovos Sovetovi väljakul, kus on kogunenud meelelahutus- ja kaubanduskeskuse Zimnjaja Višnja põlengu tõttu stiihiline meeleavaldus.

Väljaku juurde on toodud kuus bussitäit eriüksuslasi ja viis kiirabiautot.

Meeleavaldajad on hõlvanud kogu linna keskväljaku ja nõuavad Kemerovo oblasti kuberneri Aman Tulejevi tagandamist, süüdistades teda tegevusetuses ja tulekahjut puudutava teabe varjamises.

Samas viivad inimesed endiselt lilli ja lelusid Zimnjaja Višnja stiihiliselt kujunenud mälestuspaika, ütles Interfaxile üks vabatahtlikest.

Venemaal Kemerovos sai pühapäeva õhtul kaubandus- ja meelelahutuskeskuses puhkenud tulekahjus surma vähemalt 64 inimest, neist 41 olid lapsed, vahendas Vene meedia. 

«Hukkunute nimekirjades on 41 last,» vahendas RIA Novosti, viidates ohvri omaste loodud kriisikeskuse andmetele.

«Me käisime surnukuuris. Nimekirjas on 64 hukkunut. Me nägime surnukehi. Suuruse järgi hinnates on morgis 20 täiskasvanut. Ülejäänud on lapsed,» lausus üks rühma liikmetest Sovetovi väljakul toimuval miitingul.

Juurdluse esialgsetel andmetel jäi hulk inimesi lõksu kinosaali, mille uksed olid lukus. Ostukeskuse turvameest aga kahtlustatakse selles, et ta lülitas pea kohe välja tööle hakanud tuletõrjealarmi.

Täna käis Kemerovos ka Venemaa president Vladimir Putin, kelle sõnul on tulekahju põhjuseks kuritegelik lohakus ja hoolimatus.

Venemaa president Vladimir Putin Kemerovos põlenud kaubandus- ja meelelahutuskeskuse juures. Tulekahjus sai surma vähemalt 64 inimest.
Venemaa president Vladimir Putin Kemerovos põlenud kaubandus- ja meelelahutuskeskuse juures. Tulekahjus sai surma vähemalt 64 inimest. Foto: ALEXEI DRUZHININ / AFP / SCANPIX

«Mis siin toimub? See ei ole ju lahingutegevus, see pole ootamatu metaanileke kaevanduses. Inimesed, lapsed tulid puhkama,» ütles Putin täna pärast lillede viimist põlenud meelelahutuskeskuse lähedale, kuhu inimesed olid toonud lilli, mänguasju ja õhupalle.

President avaldas kaastunnet hukkunute lähedastele.

Kemerovos on välja kuulutatud kolmepäevane lein.

Kuid paljud venemaalased panevad imeks, et Kreml ei kuulutanud välja üleriigilist leina ja riiklikud telekanalid ei jätnud piisavalt kiiresti ära meelelahutussaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles