«Kollapsi äärel» olevad Saksamaa relvajõud otsivad uut hingamist (4)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen külastamas Baierimaal teenivaid sõdureid.
Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen külastamas Baierimaal teenivaid sõdureid. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Saksamaa relvajõudude ehk Bundeswehri seisukorra kohta on viimasel ajal avaldatud andmeid, mis liitlased murelikuks teevad. Olukord olevat sedavõrd halb, et õigupoolest poleks suurriigi armee suure konflikti korral võitlusvõimeline.

Järgmisel aastal tuleks Saksamaal üle võtta NATO kiirreageerimisjõudude raamriigi roll, aga ülesande täitmise osas kindlust pole. Tankid, transpordilennukid, helikopterid ja allveelaevad pole töökorras. Sõduritel on puudu käsitulirelvadest, talveriietest, telkidest ja kuulivestidest. Lisaks maadleb Bundeswehr suurte personaliprobleemidega.

Olukorra võtab kokku paar aastat tagasi aset leidnud halenaljakas seik, kus NATO õppuste käigus kasutati tanki peal olema pidanud kuulipildujate asemel mustaks värvitud luuavarsi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles