Toetus Trumpile on üle pika aja kõige kõrgem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi tegevusega riigipeana on rahul juba 42 protsenti küsitletutest, selgus uudistekanali CNN arvamusuuringu tulemustest. Tegemist on viimase 11 kuu kõrgeima näitajaga.

Trumpi tegevusega presidendina ei ole rahul 54 protsenti vastanutest.

Kuigi presidendi üldine populaarsus on kasvanud, püsib muutumatuna nende inimeste hulk, kes on tema tegevusega väga rahul (28 protsenti) või pole absoluutselt rahul (46 protsenti).

Suurim toetus on Trumpi majanduspoliitikale. Vastanutest 48 protsenti kiitis selle heaks. Seejuures on tegu ainsa valdkonnaga, kus tema poliitika pooldajaid on rohkem kui vastaseid.

Kaubanduse küsimustes, millele president on hiljuti palju tähelepanu osutanud, toetab Trumpi tegevust vaid 38 protsenti küsitletutest ja vastu on 50 protsenti.

Trumpi välispoliitikat toetab 39 protsenti küsitletutest. Seejuures 47 protsenti leidis, et president on käitunud Venemaaga liiga pehmelt. Küsitlus korraldati siiski enne USA esmaspäevast otsust saata riigist välja 60 Vene diplomaati.

Küsitluse korraldamise ajal on meedias kajastatud põhjalikult Donald Trumpi eraelulisi skandaale ja kuigi need ei paista avaldavat mõju tema üldisele toetusele, usub kaks kolmandikku ameeriklastest, et naised, kes enda väitel on olnud Trumpi armukesed, räägivad tõtt.

Kuigi toetus Trumpile on kasvanud, jääb see siiski alla tema eelkäijatele nende esimesel ametiajal – tõsi, Ronald Reagan ja Barack Obama olid temast vaid nelja protsendipunkti jagu populaarsemad.

CNN korraldas küsitluse 22.–25. märtsil ja sellele vastas umbes tuhat inimest. Veaprotsent on 3,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles