Prantsuse terrorist oli hiljuti politseisse ülekuulamisele kutsutud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud supermarketi juures Trèbes'i linnas, kus terrorist võttis 23. märtsil pantvange ning tappis neist kolm.
Prantsuse politseinikud supermarketi juures Trèbes'i linnas, kus terrorist võttis 23. märtsil pantvange ning tappis neist kolm. Foto: PASCAL PAVANI / AFP / SCANPIX

Islamiterrorist, kes tappis eelmisel nädalal Lõuna-Prantsusmaal neli inimest, oli just enne kuritegu saanud politseist kutse ülekuulamisele tulla.

Maroko päritolu 25-aastane Prantsuse kodanik Radouane Lakdim, kes oli alates 2014. aastast ekstremismis kahtlustatute nimekirjas, tappis läinud reedel Carcassonne'is ja Trèbes'i ostukeskuses pantvange võttes neli inimest ja tekitas neljale vigastusi. Ostukeskuses tekkinud vastasseisus lasi politsei ta maha.

Radouane Lakdim.
Radouane Lakdim. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Tundmatuks jääda soovinud politseiallikas ütles täna, et Lakdim sai märtsis kirja, milles ta kutsuti kohtumisele siseluureameti DGSI agentidega.

Politsei on praeguseks kinni pidanud Lakdimi 18-aastase tüdruksõbra, kes on võtnud vastu islamiusu ja radikaliseerunud, ning 17-aastase sõbra.

Asjaolu, et Lakdim oli terroris kahlustatavate jälgimisnimekirjas on toonud kaasa parempoolsete ja paremäärmuslike poliitikute süüdistused, et president Emmanuel Macroni valitsus on islamistide vastu liiga leebe. Paremäärmuslaste liider Marine Le Pen on nõudnud siseministri tagasiastumist.

Asjatundjad on aga juhtinud tähelepanu sellele, et Prantsusmaal on islamiäärmusluses kahtlustatavaid inimesi umbes 20 000 ja julgeolekujõud on suutnud viimastel aastatel mitu rünnakut ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles