Lein ja viha tõid tuhanded venemaalased tänavale (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui palju tegelikult hukkunuid on?», «Kes on tegelikult süüdi?», «Kui palju teie silma kinnipigistamine maksab?» küsivad Kemerovo linna keskväljakule kogunenud leinajad.
«Kui palju tegelikult hukkunuid on?», «Kes on tegelikult süüdi?», «Kui palju teie silma kinnipigistamine maksab?» küsivad Kemerovo linna keskväljakule kogunenud leinajad. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaal Kemerovo kaubanduskeskuses pühapäeval aset leidnud traagiline põleng, milles hukkus 64 inimest, kellest 41 olid lapsed, tõi eile linna keskväljakule tuhanded meeleavaldajad, kes kutsusid kohalikku juhtkonda tagasi astuma, süüdistades seda tegevusetuses ja tulekahju puudutava teabe varjamises.

Meeleavaldajate plakatitelt võis lugeda: «Korruptsioon tapab!», «Astuge tagasi!» ja «Rääkige tõtt!» Ühel plakatil oli ka üleskutse saata trellide taha samuti eile Kemerovosse saabunud Venemaa president Vladimir Putin ja Kemerovo oblasti kuberner Aman Tulejev, kes on tuntud söekaevanduse piirkonna eesotsas istunud alates 1997. aastast.

Meeleavalduse kontrolli all hoidmiseks vastasid Vene jõuametkonnad eriüksuslaste saatmisega Sovetovi väljakule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles