Serblased lahkusid Kosovo valitsusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia pealäbirääkija Marko Djurić peeti eile Kosovos kinni.
Serbia pealäbirääkija Marko Djurić peeti eile Kosovos kinni. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kosovo valitsuse serblastest liikmed lahkusid täna peaminister Ramush Haradinaj valitsusest, protestides sellega kõrge Serbia ametniku kinnipidamise ja väljasaatmise vastu.

Kosovo võimud pidasid eile kinni ja saatsid välja Serbia pealäbirääkija Marko Djurići, kes oli keelust hoolimata riiki sisenenud ja Mitrovicë linna sõitnud.

Erinevalt rohkem kui 110 maailma riigist ei ole Serbia tunnustanud 2008. aastal tema koosseisust lahkunud ja iseseisvuse välja kuulutanud Kosovot ning käsitleb seda endiselt oma lõunaprovintsina.

Protestiks Djurići väljasaatmise vastu lahkusid serblastest liikmed valitsusest ega toeta seda enam, ütles serbia vähemuse liider Goran Rakić, kes kohtus täna Belgradis Serbia presidendi Aleksandar Vučićiga.

Vučić taunis Djurićile osaks saanud kohtlemist, nimetades seda inimrööviks.

Kosovo võimud põhjendasid vahistamist asjaoluga, et Djurićil ei olnud sisenemisluba. Serbia ametnikud peavad nimelt enne visiiti Kosovo võimudelt loa saama.

Haradinaj valitsus sõltub serblaste toetusest, kuid peaminister kinnitas täna, et valitsus ei kuku kõigest hoolimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles