Jaanus Piirsalu: terve Venemaa leinab tulle jäänud lapsi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kesklinnas eile põlenguohvreid mälestanud ja võimude tegevuse vastu meelt avaldanud inimesed.
Kemerovo kesklinnas eile põlenguohvreid mälestanud ja võimude tegevuse vastu meelt avaldanud inimesed. Foto: DMITRI SEREBRJAKOV/AFP/SCANPIX

Ema istub väikse lapsega Moskva kesklinna kohvikus, vaatab ühe silmaga telefonist videoid Kemerovo tragöödiast ja teise silmaga jälgib last. Üks silm peaaegu nutab ja teise silmaga püüab lapsele naeratada. Korraga haarab justku ilma põhjuseta lapse ja kallistab teda. Laps ei saa aru, mis helluseuss nüüd ema hammustas, aga on muidugi rõõmus. Mina näen kõrvallauast, et ema tahab lihtsalt niimoodi oma pisaraid varjata.

Ma ei liialda, kui ütlen, et terve Venemaa leinab selles Ida-Siberi ühes suuremas linnas kaubanduskeskuses tulle jäänud lapsi. Kaks esimest päeva ei jõudnud see kõigile kohale ja ka üleriiklikud telejaamad vältisid teemat suureks mängimast.

Eile jõudsid õudsad üksikasjad täie jõuga avalikkuse ette ning ka riiklikel telekanalitel polnud võimalik seda tragöödiat pisendada, ega polnud ka mõtet, sest president Vladimir Putin ise lendas Kemerovosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles