NATO astus Venemaa karistamisel sammu edasi (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi hinnangul jääb kolmandiku võrra ehk 20 diplomaadile kärbitud Vene esindus alliansi juures just parajalt suureks, et edendada poliitilist dialoogi.
NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi hinnangul jääb kolmandiku võrra ehk 20 diplomaadile kärbitud Vene esindus alliansi juures just parajalt suureks, et edendada poliitilist dialoogi. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

NATO liitus eile diplomaatia varjus spionaažiga tegelevate venelaste väljasaatmise kampaaniaga niimoodi, et see ületas kõik senised persona non grata’ks kuulutamised.

Esiteks saadab NATO välja seitse alliansi juures töötanud Vene diplomaat-spiooni ja lükatakse tagasi kolm töös olnud akrediteerimispalvet. Teiseks muudetakse problemaatiliseks ka nende asendamine. Nimelt kärbitakse Vene esinduse maksimumsuurust NATO juures seniselt 30 inimeselt 20-le.

«See annab Venemaale selge sõnumi, et tema vastuvõetamatul ja ohtlikul käitumisel on hind ja tagajärjed. Ja see järgneb Venemaa puuduvale konstruktiivsele vastusele selle osas, mis Salisburys juhtus,» põhjendas peasekretär Jens Stoltenberg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles