VIDEOD «Kas Putin on siin? Tooge ta siis siia!»: vihane rahvahulk nõudis Kemerovos põlengu järel selgitust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus oma lähedased kaotanud Igor Vostrikov ametnikult selgitust nõudmas.
Põlengus oma lähedased kaotanud Igor Vostrikov ametnikult selgitust nõudmas. Foto: Kuvatõmmis videost

Vene sotsiaalmeedias levivad videod ostukeskuse põlengu järgsest miitingust Kemerovos, mille süngeid meeleolusid Venemaa peavoolumeedia loomulikult ei kajasta.

Ühes videos nõuab põlengus kolm last, abikaasa ja oma õe kaotanud kohalik elanik Igor Vostrikov kohalikult võimuesindajalt selgitust, miks pole juba kohapeal näha president Vladimir Putinit. «Kas ta on siin?» küsib Vostrikov ametnikult. Rahuldavat vastust saamata kordab vihane mees oma küsimust: «Ma esitasin küsimuse: kas Putin on siin? /…/ Kas ta juba fotosid ja leinakimpe asetab?/…/ Tooge ta siis siia». 

Ametniku vastustest pole võimalik videos aru saada, kuid ilmselgelt ei jäänud vihane Vostrikov rahule ning pöördus rahvahulga poole: «Tahate teada, mis ta (ametnik) ütles? Milleks teile Putin? Mina olen ju siin.»

Teises videos ahastab vanem mees: «Kui laps on ööpäev olnud tuhandekraadises kuumuses, siis mis temast võib olla järele jäänud?! Öelge! Ja siis valati ülevalt vett selle tuha peale. Mis võib surnukuuris olla alles jäänud sellest lapsest?! Jumala pärast, öelge mulle?!»

Pühapäeval Venemaal Kemerovo linnas toimunud kaubanduskeskuse põlengus hukkus ametlikel andmetel 64 inimest, kellest 41 olid lapsed. Kemerovo tulekahju ohvrite lähedaste moodustatud staabi sõnul on aga nendeni jõudnud informatsioon 67 endiselt teadmata kadunud isiku kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles