Põhja-Korea liider kinnitas tuumarelvadest loobumisele pühendumist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipeade abikaasad Ri Sol-ju ja Peng Liyuan kätlemas.
Riigipeade abikaasad Ri Sol-ju ja Peng Liyuan kätlemas. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kinnitas Hiina presidendile Xi Jinpingile, et tema riik on pühendunud tuumarelvadest loobumisele, edastas kolmapäeval riiklik uudisteagentuur Xinhua.

"Korea poolsaare denukleariseerimise saab lahendada, kui Lõuna-Korea ja USA vastavad meie heatahtlikele püüdlustele ning loovad rahu ja stabiilsuse atmosfääri. Seda samal ajal, kui alustavad edumeelset ja üheaegset tegutsemist rahu saavutamiseks," ütles Kim oma äsjase Hiina visiidi ajal.

Kimi mitteametlik Hiina visiit kestis pühapäevast kolmapäevani ja teda saatis tema naine Ri Sol-ju. Kim sõitis visiidile Hiina presidendi kutsel.

Arvatakse, et Xi tahtis Kimiga kokku saada enne maikuus aset leidvat tippkohtumist, kus Põhja-Korea liider kohtub USA presidendi Donald Trumpiga.

Xinhua andmetel kinnitas Kim visiidi ajal, et Põhja-Korea soovib Ühendriikidega dialoogi ja on valmis kahe riigi tippkohtumiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles