Kemerovo ametnik süüdistas põlengus pere kaotanud meest PRi tegemises (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa Kemerovo oblasti asekuberner Sergei Tsiviljov süüdistas eile traagilise põlengu tõttu kogu oma pere ja õe kaotanud ettevõtjat põlengu ärakasutamises PRi tegemiseks.

Kemerovo asekuberneri Sergei Tsiviljovi lakoonilised vastused ei rahuldanud eile Kemerovos toimunud miitingu osalisi, kes nõudsid kuberneri tagasiastumist, kirjutab dni.ru.

Miitinguliste vestlus ametnikega võttis ootamatu pöörde, kui mikrofoni sai ettevõtja Igor Vostrikov.  «Inimesi koheldakse nagu loomi!» ei suutnud ta end tagasi hoida. «Noor inimene, kas te tahate muret ära kasutada PR tegemiseks?» vastas asekuberner pere kaotanud mehele. Mees vastas ametnikule, et põlengus hukkus tema noorem õde, naine ja kolm last.

Igor Vostrikovi postitus.
Igor Vostrikovi postitus. Foto: vKontakte.ru

Vostrikov kinnitas hiljem ajakirjanikele, et inimesi oli võimalik päästa. «Lena helistas sealt ja karjus: «Aidake, meid pandi luku taha!» Nad ei suutnud ust avada. Mu ema jõudis sinna kohale kohe, kümne minutiga. Tõusis neljandale korrusele, palus, et keegi avaks kinosaali uksed, kuid keegi ei tulnud appi. Neid oli võimalik päästa. Ühes kolmest saalist uksed avati ja kõik pääsesid,» rääkis mees.

Igor Vostrikov kaotas põlengus terve oma pere ja noorema õe.
Igor Vostrikov kaotas põlengus terve oma pere ja noorema õe. Foto: Sotsiaalmeedia

25. märtsi pärastlõunal Ida-Siberi linna Kemerovo kaubanduskeskuses Talvine Kirss puhkenud põlengus surid Vostrikovi seitsmeaastane tütar Anna, viieaastane poeg Artjom, kaheaastane poeg Roman, nende ema Jelena ning mehe noorem õde Aljona. Nad olid kinosaalis, mille uks oli teadmata põhjusel väljast suletud.

Mehe sõnul helistas ta õde vanematele ja jättis nendega jumalaga. Temale helistas hüvastijätuks naine. «Tema viimased sõnad olid, et oleme kinosaalis luku taga, me lämbume. Ma armastan sind,» rääkis mees Ehho Moskvõle antud intervjuus. Ta oli naisega veel kaks minutit ühenduses, kuid naine ei vastanud enam.

Kemerovo põlengus hukkus Aljona Sabadaš (23), surma said ka tema vennalapsed Anna (7), Artemi (5) ja Roma (2). Kahe-aastane Roman oli esimest korda kinos.
Kemerovo põlengus hukkus Aljona Sabadaš (23), surma said ka tema vennalapsed Anna (7), Artemi (5) ja Roma (2). Kahe-aastane Roman oli esimest korda kinos. Foto: Sotsiaalmeedia
Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles