Paet: euroliidu tugi Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida riikidele peab muutuma tulemustepõhiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet Liibanonis Beirutis pressikonverentsil.
Urmas Paet Liibanonis Beirutis pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet rõhutas, et Euroopa Liidu tugi Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida riikidele peab muutuma tulemustepõhiseks.

Välisminister Urmas Paet märkis Roostal kõrgematel riigikaitsekursustel, et viimased arengud Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas on kogu regioonis toimuva tõstnud kõrgendatud tähelepanu alla, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Niinimetatud Araabia kevad on pannud Euroopa Liitu oma välispoliitilistes prioriteetides senisest enam lõunale keskenduma,» ütles ta.

Paeti sõnul tuleb laiema Lähis-Ida regiooni riikide ja ühiskondade ees seisvate väljakutsete lahendamiseks ellu viia mitmed reformid.

«Üleminekuprotsessides olevate riikide tuleviku kujundamisele saab ka Euroopa Liit kaasa aidata oma naabruspoliitika ülevaatamise kaudu, mille tulemusel loodaks uus konkreetsete riikide tegevuste ja saavutuste põhine lähenemine lõunanaabrusele,» lisas ta.

Välisminister kõneles ka arengutest Liibüas ning Euroopa Liidu tegevustest konfliktide lahendamisel.

«Liibüa puhul tuleb jätkata nii majanduslikku, poliitilist kui sõjalist survet Gaddafi reziimile,» ütles Paet.

«Murettekitav on ka humanitaarolukord Liibüas. Maailma Toiduorganisatsiooni andmetel jätkub riigi idaosas toitu vaid mõneks nädalaks,» lisas Paet.

Ta märkis, et Eesti on Liibüa sisepõgenike olukorra leevendamiseks eraldanud 50 000 eurot ning on valmis hädasolijaid ka edaspidi toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles