Mueller: Trumpi abid teadsid, et tegelevad Kremli luureametnikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Gates.
Rick Gates. Foto: MARK WILSON/AFP/SCANPIX

Eriuurija Robert Mueller sõnas eile õhtul, et Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort ja tema abi Rick Gates olid teadlikud, et mees, kellega nad 2016. aasta valimiste ajal koostööd tegid, oli endine Venemaa luuretöötaja.

FBI tegi kindlaks, et Manaforti ja Gatesiga kohtunud endisel Vene luuretöötajal olid 2016. aastal endiselt säilinud sidemed Vene luurega.

Muelleri meeskond tegi avalduse advokaat Alex van der Zwaanile süüdistuste esitamise käigus. Van der Zwaan tunnistas end veebruaris süüdi Vene juurdluse käigus valetamises.

Pärast seda kui Manafort Trumpi kampaania juures 2016. aasta augustis tegutsemise lõpetas, jätkas Gates presidendikampaania heaks töötamist.

Van der Zwaani sõnul töötas endine GRU agent Manaforti Ukraina firma heaks, kus tegi valitsuses lobitööd.

Vabariikliku konsultandi sõnul oli Gates tuttav Trumpi kampaania iga aspektiga ning tema sõnul oli Gates üks viiest kõige tähtsamast isikust kampaania juures ning seetõttu ka Muellerile võtmetähtsusega tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles