Hiina lubas Tiibetile kõnelusi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti usujuht dalai-laama.
Tiibeti usujuht dalai-laama. Foto: AFP / Scanpix

Hiina lubas lähiajal korraldada uued kõnelused Tiibeti usujuhi dalai-laama esindajatega.


«Hiina keskvõimu asjaomased osakonnad korraldavad dalai-laama palvel lähitulevikus uue kontaktide ja läbirääkimiste vooru dalai-laama eraesindajatega,» vahendas Reuters Hiina uudisteagentuuri Xinhua teadet.

Hiina võimude kinnitusel peab dalai-laama seda võimalust hindama ja sellele positiivselt reageerima, kuid kohtumisaega siiski veel ei täpsustatud.

Dalai-laama vanemnõunik ütles pühapäeval, et Tiibeti eksiilvalitsuse juht on kaotanud lootuse oma kodumaa enesemääramise saavutamisele ja kavandab Hiina-suunalises poliitikas olulisi muudatusi.

Hiljem avaldas dalai-laama büroo siiski paranduse, milles selgitati, et avaldust tõlgendati valesti ja 73-aastane usuliider on seisukohal, et «Hiina juhtkond pole seni positiivselt vastanud meie [tiibetlaste] algatustele ega näi olevat huvitatud küsimuse tegelikust käsitlemisest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles