Kemerovo ostukeskuse juhataja: tulekahju algatasid muust rahvusest noorukid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukeskuse juhataja Nadežda Suddenok Kemerovo kohtus.
Ostukeskuse juhataja Nadežda Suddenok Kemerovo kohtus. Foto: Kirill Kuhmar/TASS/Scanpix

64 inimelu nõudnud Kemerovo põlenguga seoses vahi alla võetud ostukeskuse juhataja Nadežda Suddenoki väitel sai tulekahju alguse muust rahvusest noorukite süütamisest.

«Ma usun, et tegu oli süütamisega,» sõnas Suddenok täna kohtus. Zimnjaja Višnja nimelise ostukeskuse juhataja sõnul toimetati kuu aega enne põlengut ostukeskusest välja grupp 17–27- aastaseid noorukeid, kes olid külastajaid ahistanud.

«Need noorukid olid muust rahvusest. Ma ei oska öelda täpselt, mis rahvusest, kuid musta habemega, nagu tšetšeenid või kaukaasia rahvad,» lisas Suddenok.

Suddenok lausus, et üks nooruk nägi välja nagu mustlane ja ta suudab teda väga täpselt kirjeldada. Vahistatud ostukeskuse juhataja eitas süüdistusi, et keskuse väljapääsud olid lukustatud ja häiresüsteem ei töötanud.

Zimnjaja Višnja põlengu 64 ohvri hulgas on ka 41 last. Venemaa peaprokuröri sõnul on kõige tõenäolisem tulekahju põhjus porolooni lähedal lühisesse sattunud elektrivõrgustik.

«Polnud ainsatki kaebust. Ma ei teadnud, et oli probleeme,» märkis Suddenok.

Kokku on traagilise põlengu tõttu vahi alla võetud neli inimest: ostukeskuse juhataja Suddenok, tehniline direktor Georgi Sobolev, tuleohutussüsteemide eest vastutavad Igor Polozinenko ja Aleksander Nikitin.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles