Trump keelas Azovi pataljonil USA relvade kasutamise (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Azovi pataljoni liikmed vannet andmas.
Azovi pataljoni liikmed vannet andmas. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

USA sõjaline abi Kiievile ei näe ette relvade tarnimist Ukraina rahvuskaardi eriotstarbega pataljonile Azov, selgub Ühendriikide 2018. aasta konsolideeritud eelarve seadusest.

«Säte 8129. Vahendeid, mis selle seadusega ette nähakse, ei tohi kasutada pataljoni Azov relvastamiseks, koolitamiseks või muul viisil toetamiseks,» seisab USA presidendi Donald Trumpi allkirjastatud dokumendis, mis on üleval kongressi veebilehel.

Trump allkirjastas 23. märtsil USA 2018. aasta eelarveseaduse, mille järgi saab Ukraina Washingtonilt tänavu 620,7 miljoni dollari eest sõjalist abi.

«USA president Trump allkirjastas kongressi senatis ja esindajatekojas vastuvõetud 2018. aasta eelarve seaduse. Ukrainale mineva sõjalise abi kogumaht on 620,7 miljonit dollarit,» kirjutas Ukraina suursaadik Ühendriikides Valeri Tšalõi Facebookis.

Pataljon Azov on vabatahtlikest koosnev väeüksus, mis kuulub Ukraina Rahvuskaardi koosseisu. Pataljoni sümboliks on Wolfsangel, millest on saanud neonatsistlike poliitiliste parteide tunnus. 

Paljud pataljoni liikmetest on end avalikult valge rassi ülemvõimu pooldajateks ja antisemiitideks nimetanud. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles