Skripali sõber: tal tuleks lasta surra (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripal.
Sergei Skripal. Foto: YURI SENATOROV/AFP/Scanpix

Mürgitatud endise Venemaa topeltagendil Sergei Skripalil ja tema tütrel Julial peaks laskma surra, ütles Skripali sõber väljaandele Sky News.

Ross Cassidy kohtus Skripaliga 2010. aastal, mil spioonide vahetusega Suurbritanniasse saabunud endine topeltagent tema kõrvalmajja elama kolis.

Cassidy ütles Sky Newsile: «Kui olla aus, siis milline tulevik neid ootaks? Ma ei tunne täpselt nende peal kasutatud relva mõjusid ja minu oletus on, et neid hoitakse kunstlikult elus. Mis elu neid ootaks, kui nad peaks ellu jääma?»

Sõber jätkas: «Meile on juba öeldud, et nad oleks tõsise vaimse puudega ja ma ei usu, et nad seda sooviks. Arvan, et surm oleks ilmselt halastav.»

Cassidy tunneb Sergeid, tema abikaasa Ljudmillat, poeg Aleksandrit ja ka Juliat. Tema sõnul oli küll algselt veider, et piirkonnas elab venelastest perekond, aga tegu oli sõbralike inimestega ja isegi pärast Skripalide kolimist jäädi omavahel sõpradeks.

«Me saime headeks sõpradeks ja tutvustasin Sergeile paljusid asju, mille hulka kuulus Inglise õlu. Tema tutvustas mulle viina,» sõnas Cassidy.

Mees on veetnud tunde koos uurijatega, et aidata kaasa Skripali surma uurimisele, aga tal polnud võimalik Sky Newsiga käimasolevat uurimist arutada.

«Ma olin tema taustaga tuttav ja ei saa öelda, et kiidaks reetmise heaks, aga see polnud minu asi,» ütles ta Skripali mineviku kohta.

3. märtsil sõidutas Cassidy Skripali Heathrow lennujaama, et sealt äsja Moskvast saabunud Julia ära tuua. Kuna äsja oli lund sadanud, siis soovis Skripal, et nad kasutaksid lennujaama sõitmiseks Cassidy võimsamat autot. Järgmisel päeval leiti isa ja tütar Salisbury kesklinnast teadvusetult. Selgus, et neid oli rünnatud närvigaasiga Novitšok. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles