Ecuadori valitsus otsustas keelata Assange´i suhtluse välismaailmaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange.
Julian Assange. Foto: JOSH DASA/BACKGRID/SCANPIX

Ecuador teatas kolmapäeval, et ei lase WikiLeaksi asutajal Julian Assange'il oma Londoni saatkonnast enam välismaailmaga suhelda.

Otsus langetati selleks, et takistada alates 2012. aasta juunist Ecuadori saatkonnas redutaval Assange´il teiste riikide asjadesse sekkuda, teatas Ecuadori valitsus avalduses.

Assange seadis esmaspäeval Twitteri vahendusel kahtluse alla Suurbritannia süüdistused Venemaa aadressil seoses 4. märtsi keemiarünnakuga endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre vastu Salisburys.

Assange varjab end Ecuadori Londoni saatkonnas alates 2012. aasta juunist. Esmalt oli tema eesmärk hoiduda vahistamisest ja väljaandmisest Rootsile, kus teda süüdistati vägistamises, kuid Stockholm otsustas süüdistustest eelmisel aastal loobuda.

Samas ähvardab teda saatkonnast lahkumisel vahistamine Briti võimude poolt, kes süüdistavad teda kautsjonireeglite rikkumises. Assange kardab, Suurbritannia annab ta välja USA-le, kus teda süüdistatakse diplomaatiliste dokumentide lekitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles