Venezuela vanglapõlengus hukkus 68 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnipeetava minestanud sugulane Carabobo politseijaoskonna ees.
Kinnipeetava minestanud sugulane Carabobo politseijaoskonna ees. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Valencia linna politseijaoskonnas ja kinnipidamisasutuses puhkenud mäss ja tulekahju on nõudnud 68 inimelu, vastuseid nõudma tulnud pereliikmed aeti pisargaasiga laiali.

Venezuela politsei kinnipidamisasutuses puhkes põgenemiskatse ajal tulekahju, milles sai surma vähemalt 68 inimest, teatas riigi peaprokurör eile.

«Carabobo politsei peakorteris aset leidnud kohutavate sündmuste järel, kui tulekahjus sai surma 68 inimest, määrasime neli prokuröri saama selgust nendes dramaatilistes sündmustes,» ütles Tarek William Saab Twitteris.

Venezuela vanglad on ülimalt ülerahvastatud ning täidetud relvade ja uimastitega. Kümneid elusid nõudvad mässud on seal üsna tavalised.

Osariigi ametnik Jesus Santander märkis, et kohtu-uurijad tegelevad lõpliku hukkunute arvu väljaselgitamisega ning päästetöötajad on põlengu suutnud kustutada.

Rahutuste käigus tulistati ühte korrakaitsjat jalga, kuid tema olukord on stabiilne.

Politseijaoskonna ette selgitust nõudma tulnud vangide lähedased aeti aga pisargaasiga laiali ja nende arupärimisele vastati alles mitme tunni pärast hilja õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles