Kõne Moskvasse päästis Assadi toetavad venelased USA tule alt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

USA kaitseminister James Mattis avalikustas täna, et Ühendriikide jõud olid eelmisel nädalal taas lähedal Bashar al-Assadi heaks võitlevate venelaste eraüksuste pommitamisele, kuid kõne Moskvasse katkestas operatsiooni.

«Väed liikusid liiga kaugele positsioonidele, liiga lähedale. Konflikti vältimise arutelu meie juhataja ja Vene ametivenna vahel pani need väed taganema. Seega taandusime ka meie veidi, et säilitada deeskalatsioon,» lausus Mattis.

Eelmisel kuul hukkus USA õhulöögis väidetavalt ligi 200 erafirma Wagneri palgasõdurit. Mattise sõnul välditi eelmisel nädalal sarnast kokkupõrget, kui vägede ülemjuhataja Joseph Dunford helistas Venemaa sõjaväe ülemjuhatajale kindral Valeri Gerasimovile.

Venemaa on öelnud, et neil pole Süürias viibivate tsiviilvõitlejate üle mingit kontrolli ning et USA provotseeris eelmisel kuul toimunud õhurünnakut.

Mattis lausus, et uskus Vene sõjaväeametnikke, kui viimased väitsid, et ei jaga korraldusi Venemaa tsiviilisikutele, kes Süüria valitsusvägede toetusel tegutsevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles