Kohalik ametnik: Kemerovo meeleavaldus oli orkestreeritud rünnak Vene võimude vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tšernov.
Vladimir Tšernov. Foto: Danil Aikin/TASS/Scanpix

Kemerovo oblasti asekuberner Vladimir Tšernov süüdistas 64 inimelu nõudnud rünnaku järel meelt avaldanud inimesi orkestreeritud katses Vene võime diskrediteerida.

«Me järeldame, et see oli selgelt orkestreeritud üritus eesmärgiga võime diskrediteerida,» lausus Tšernov Vene uudisteagentuuridele. Asekuberner lisas, et meeleavaldustel oli näha palju joobes noori ja rahvahulgas leidus inimesi, kellel polnud õrna aimugi, mida nad seal teevad.

Esmaspäeval kogunes Kemerovos tänavatele tuhandeid meeleavaldajaid, kes nõudsid 64 inimelu nõudnud kaubanduskeskuse põlengu läbipaistvat uurimist.

Kohalik omavalitsus eesotsas kuberner Aman Tulejeviga on sattunud põlengu tõttu ränga kriitika alla. 27. märtsi meeleavaldustel nõuti riigi juhtkonna ametist lahkumist. Tegu oli ootamatu nähtusega piirkonnas, kus Vladimir Putin oli korjanud 18. märtsi presidendivalimistel 85 protsenti häältest.

Meeleavalduste käigus süüdistas asekuberner Sergei Tsiviljov tulekahjus õe, naise ja kolm last kaotanud meest enesereklaamis.

Tulejev aga sõnas samal päeval kohtumisel Putiniga, et meeleavaldajad ei olnud hukkunute lähedased, vaid pidevad problemaatilised jõud, lisades, et Kemerovos oli tänavatele tulnud ainult 200 inimest.

Eile avaldatud videopöördumises süüdistas Tulejev «teatud jõude» tulekahju järel pingete tekitamises.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles