Meeleavaldajad läksid Thbilisis politseiga kaklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni toetajad Thbilisis kaklemas tundmatute isikutega.
Opositsiooni toetajad Thbilisis kaklemas tundmatute isikutega. Foto: SCANPIX

Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili tagasiastumist nõudva opositsiooni meeleavaldusel puhkes täna vägivald, kui demonstrandid ründasid autosid ja politsei tulistas neid kummikuulide ja pisargaasiga.

Pärast eilset 6000 osalejaga meeleavaldust Thbilisi kesklinnas, kus protestijad süüdistasid Saakašvilit autoritaarsuses, liikusid nad Gruusia riikliku telekanali juurde, kuhu jäid kogu lõppenud ööks, vahendas AFP.

Täna varahommikul ründasid meeleavaldajad seal politseiautot, purustasid selle aknad ja peksid sees olnud korrakaitsjaid, sest arvasid, et nood üritavad röövida üht protesti organiseerijatest. Seepeale lasi politsei nende peal käiku kummikuulid ja pisargaasi.

Siseministeeriumi kõneisik Šota Utiašvili sõnul oli politsei sunnitud jõudu kasutama rahumeelsete kodanike kaitseks.

Hiljem toimus ka teine kokkupõrge, kui keppide ja toigastega relvastatud protestijad ründasid autosid, kus nende arvates viibisid erariietes politseinikud.

Opositsiooniliider Nino Burdžanadze sõnul on Gruusias alanud revolutsioon. «Võimud on oma tegevusega provotseerinud revolutsiooni alguse,» ütles ta AFP-le.

Pärast vahejuhtumeid jätkasid sajad inimesed meeleavaldust telemaja juures. «Me tahame revolutsiooni ja me tahame, et Saakašvili tagasi astuks,» ütles demonstrant Mihheil Urtšuhišvili.

Lisaks Thbilisi meeleavaldusele toimus eile sadade inimeste osavõtul protestiaktsioon ka Musta mere äärses Bathumi linnas. Selle ajas politsei laiali, kui aktivistid üritasid tungida kohalikku telejaama, et endale eetriaega nõuda.

Burdžanadze väidab, et võimud on viimase kolme päeva jooksul kinni pidanud sadu tema liikumise Rahvusassamblee aktiviste. Siseministeerium aga eitab seda, öeldes, et vaid 12 inimest on sel nädalavahetusel arreteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles