Prantsuse veganit süüdistatakse terrorismi toetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: BAZ RATNER/REUTERS/Scapix

Prantsusmaal algab täna kohtuprotsess veganaktivisti üle, keda süüdistatakse terrorismi toetamises seoses postitusega sotsiaalmeedias, kus ta tervitas lihuniku hukkumist terroriaktis.

Kohtuprotsess toimub Saint-Gaudens'i linnas riigi edelaosas.

«Seega olete šokeeritud, et terrorist tapab mõrvari,» kirjutas vegan ning loomaõiguste aktivist. «Mitte mina. Mul on tema suhtes null kaastunnet, selles on teatav õiglus,» kirjutas süüdistatu.

Politsei tuvastas postituse esmaspäeva öösel vastu teisipäeva.

Veganaktivistile pannakse süüks, et ta tervitas lihuniku hukkumist terroriaktis.

Autor kustutas hiljem oma kirjutise, sõnas kohtuallikas, kuid prokuratuur otsustas siiski esitada aktivistile süüdistuse terrorismi heakskiitmises.

Prantsusmaal võib antud kuriteos süüdimõistetuid oodata kuni seitsme aasta pikkune vangistus või 100 000 euro suurune rahatrahv.

Rünnaku kohta tehtud avalduse eest on juba karistatud Prantsuse vasakpoolset aktivisti Stephane Poussier'd, kes kandideeris mullu juunis parlamendivalimistel.

«Iga kord, kui politseinik maha lastakse... mõtlen oma sõbrale Remi Fraissele,» ütles Poussier. Ta viitas 2014. aastal politsei tulistatud šokigranaadi plahvatuse tagajärjel surnud keskkonnaaktivistile.

«Seekord oli see kolonel. Suurepärane! Lisaks tähendab see, et nüüd on üks (Prantsuse presidendi Emmanuel) Macroni valija vähem,» lisas Poussier.

Kolonelleitnant Arnaud Beltrame oli üks neljast inimesest, kes hukkus eelmisel reedel toimunud terroriakti käigus, pärast seda, kui ta vahetas end ühe pantvangi vastu.

Poussier'le määrati ühe aasta pikkune tingimisi vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles