Leht: Iisraeli F-35 hävitajad võisid Vene ja Süüria radaritele märkamatuks jääda (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja F-35.
Hävitaja F-35. Foto: Jack Guez / AFP/ Scanpix

Iisraeli õhujõudude F-35 hävitajad sooritasid tänavu märtsis luurelennu Iraani õhuruumis, jäädes märkamatuks nii Süüria kui ka selle territooriumil paiknevate Vene õhukaitsesüsteemidele, kirjutab Kuveidi ajaleht Al-Jarida oma allikatele viidates.

Kaks Iisraeli õhujõudude varghävitajat F-35 võisid Kuveidi ajalehe andmetel läbida märkamatult Süüria ja Iraagi õhuruumi ning ületada Iraani õhupiiri.

Allikate sõnul sooritasid Iisraeli hävitajad suurel kõrgusel luurelennu Iraani linnade Bandar Abbasi ja Shirazi kohal, kus oletatavasti võivad paikneda Iraani tuumaprogrammiga seotud objektid.

Allikad ei täpsustanud, kas Iisraeli luureoperatsioon oli kooskõlastatud USA-ga.

Teistest allikatest pole luurelennu kohta infot laekunud.

Teadaolevalt on praegu Iisraeli õhujõudude käsutuses seitse USA päritolu viienda põlvkonna varghävitajat F-35, millest mõned võtsid osa Liibanoni piiri lähistel asuvate Süüria alade pommitamises. Need lennukid suudavad ilma vahemaandumiseta läbida vahemaa Iisraelist Iraanini ja tagasi kaks korda ööpäeva jooksul.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles