Peskov võrdles ahistamise üle kurtvaid näitlejaid prostituutidega (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov nimetas prostituutideks näitlejaid, kes on tunnistanud, et Hollywoodi produtsent Harvey Weinstein on neid seksuaalselt ahitanud, vahendandas Raadio Vaba Euroopa.

«Nad teenisid sadu miljoneid dollareid ja siis 10 aastat hiljem ütlevad nad, et Weinstein on halb mees,» ütles Peskov eile Moskva ülikooli õpilaste ees rääkides.

«Ta võib olla tõbras, aga ükski neist ei läinud politseisse! Ei, nad tahtsid oma 10 miljonit dollarit kätte saada,» rääkis pressisekretär. «Ja kuidas kutsutakse naisi, kes on nõus mehega 10 miljoni dollari eest magama? Võib-olla ma olen ebaviisakas, aga need on prostituudid.»

Weinsteini on ahistamises süüdistanud üle 50 naise, sealhulgas Ashey Judd ja mitmed teised kuulsad Hollywoodi näitlejad.

Farida Rustamova.
Farida Rustamova. Foto: /AP

Peskovi kommentaar oli ajendatud Venemaal lahvatanud skandaalist, kus mitu naisajakirjanikku, sh  Vene BBC ajakirjanik Farida Rustamova, sõltumatu telekanali Dožd produtsent Darja Žuk ja RTVi asepeatoimetaja Jekaterina Kotrikadze, on süüdistanud ahistamises Vene duumasaadik Leonid Slutskit.

Leonid Slutski kuulub Vladimir Žirinovski juhitava Liberaaldemokraatliku Partei ridadesse.
Leonid Slutski kuulub Vladimir Žirinovski juhitava Liberaaldemokraatliku Partei ridadesse. Foto: Sergey Mamontov/Scanpix

Rustamova oli käinud vene riigiduuma hoones asuvas Slutski kabinetis möödunud aasta 24. märtsil, et küsida kommentaari toonase Prantsuse presidendikandidaadi Marine Le Peni Venemaa visiidi kohta.

Slutski muutis aga ootamatult teemat ja küsis Rustamovalt, kas ta oleks nõus BBC-st ära tulema ja hoopis tema heaks töötama, vahendas BBC.

Kui ajakirjanik keeldus, vastas spiiker, et naine on ta tundeid riivanud. «Te tahate minust lahti saada, te ei taha mind suudelda, te teete mulle haiget.»

BBC teatel jätkub lindistus, kus Rustamova ütleb Slutskile, et tal on poisssõber ja nad plaanivad peagi abielluda.

«Super, siis sa oled tema abikaasa ja minu armuke,» vastas Slutski.

BBC sõnul on Rustamova ja Slutski kohtumise lindistus nende käes, kuid ringhääling on otsustanud seda mitte avaldada.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles